Milieuzones @!?grrrr@!#?#!!

Inmiddels zijn er al in 13 steden milieuzones voor vrachtauto's, bussen, bromfietsen, bestelauto's en personenauto's! En vaak zijn dit ook nog eens verschillende regelingen! Ook in het buitenland is er een wildgroei aan regelingen. Pazzzzop!!

Om u enigszins wegwijs te maken volgt hier een overzichtje van de regelingen tegen personen- en bedrijfsauto's op diesel. Deze regelingen gelden in de volgende steden. 

 Update oktober 2021

 DEN HAAG /  UTRECHT  / AMSTERDAM / ARNHEM

U mag niet met uw personenauto of bedrijfswagen op diesel de milieuzones in met een auto met emissieklasse 3 of lager. Diesels ouder dan 40 jaar zijn gewoon welkom in de milieuzone.

Een handige tool om te checken is: https://www.milieuzones.nl/

De emissieklasse van uw auto is terug te vinden op de website van de RDW. Vul uw kenteken in. Vervolgens vindt u onder de tabbladen ‘Motor & Milieu’ en ‘Uitstoot’ de emissieklasse van uw auto.

 

ROTTERDAM

In Rotterdam bent u gewoon weer welkom. Ale eerdere gebiedsverboden voor personenauto's en bestelwagens zijn ingetrokken.

 

 ANTWERPEN

In Antwerpen geldt een verbod afhankelijk van de emissie, benzine of diesel. Checkt u daarom op  https://lez.antwerpen.be/?Taal=NL   om de euronorm van uw voertuig te checken. Deze checktool geeft u altijd de meest correcte informatie. U ziet meteen ook wat u kan doen om alsnog de LEZ (Lage Emissie Zone) in te komen. 

 

Meer informatie:

Rotterdam:  https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/milieuzone/

Amsterdam: https://www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/milieuzone-amsterdam/

Utrecht:   https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/gezonde-leefomgeving/luchtkwaliteit/milieuzone/

Antwerpen: https://www.antwerpen.be/info/553e39fccaa8a7fe0f8b45c6/lage-emissiezone-antwerpen-vanaf-1-februari-2017